Vriddhi Spa & Health Club
Type
Spa & Health club
City
Banglore, India
Built Up Area
19000 sq. Ft
Site

VRIDDHI aims to provide clinical based holistic wellness by providing an intergrated approch towards health. It would bring together a spa, gym, salon, health cafe and store, in one place. Though located above a mall / multiplex, it needed to be distinct in character, and provide a soulful ambience.

The wellness center was seen as an oasis of calm set amidst greenery, even though it lay in the 7th floor. The spa was conceived as a set of 8 cottages in green lanscape. It blended the lines between interior and architecture. A wooden bridge along the middle led one to the cottages. At the far end of the wooden bridge is a salt bar that engages the visitor with a selection of bath salts from the oceans around the world.